Archief 2012

´╗┐

Blokfluitklas speelde op 24 december bij Jumbo


Jumbo Bosmans draagt onze harmonie een warm hart toe (Zie statiegeldactie). Omgekeerd is dat ook het geval. De blokfluitklas onder leiding van Marjo van der Locht gaf op Kerstmiddag 24 december van kwart over een tot twee uur een miniconcert bij Jumbo. Vanwege vakantie en ziekte van een aantal leerlingen was er dit jaar maar een kleine groep blokfluiters. Het was toch heel leuk. Joop Bosmans had er zelf ook veel plezier in. Zie Jingle Bells met gastoptreden. Hierbij enkele foto's.

Statiegeldactie bij Jumbo

Bij Jumbo Bosmans (Heeswijkse Kampen) stond van half december tot half januari een zuil waarin het bonnetje gedeponeerd kon worden. De opbrengst komt ten goede aan de jeugdopleiding.
Wij danken u voor uw donatie.
Van 9 december 2013 tot 19 januari 2014 zal de opbrengst van de zuil weer bestemd zijn voor de harmonie.

Jubilarissen gehuldigd tijdens Ceciliafeest

Tijdens een sfeervol Ceciliafeest, zaterdag 17 november, zijn Hein Rutten en Wim van Duijnhoven onderscheiden voor 40 jaar lidmaatschap van de vereniging. Zij ontvingen uit handen van voorzitter Floris van Heukelom een erepenning (Vergulde federatieve insigne van verdienste) met oorkonde, toegekend door de Nederlandse Vereniging van Muziekbonden.
Marco van Teeffelen werd gehuldigd voor 25 jaar lidmaatschap. Gert-Jan Berkhout, Wim Hendriks, Pieter Kuenen, Janneke Hendriks, Chantal Hendriks, Joost Hendriks, Frans Hendriks en Thijs Jacobs zijn allen 12½ jaar lid.
Afscheid werd genomen van Chris van Grinsven die bijna 12½ jaar tambour-maître is geweest. Hij heeft de tambour-maîtrestok overgedragen aan Frans Hendriks, die tot dan de vaandeldrager was.
Floris feliciteerde alle jubilarissen en bedankte hen voor hun inzet.

De repetities zijn weer begonnen


De vakantie is alweer voorbij en op 14 augustus zijn de repetities weer gestart voor het orkest.
De muzikanten zijn begonnen met de voorbereidingen voor een volgend, aansprekend Nieuwjaarsconcert.
Voor het aspirantenorkest begon de eerste repetitie een weekje later.

Drukke weken voor de vakantie

26 juni was de aftrap van enkele drukke weken voor onze harmonie. 's Middags was er de laatste repetitie voor de blokfluitleerlingen.
5 leerlingen gaan nu al een vervolgopleiding doen op klarinet, hoorn, dwarsfluit en bariton. Voor het nieuwe seizoen kunnen zich weer kinderen aanmelden. Info: Muziekonderwijs Marjo en Inschrijfformulier.

's Avonds speelde de harmonie voor het derde opeenvolgende jaar op de Lavendelkade. Dit keer was er geen combo met zangeressen maar lag de nadruk op luchtige stukken met veel aandacht voor eigen solisten. Een bijzonder geslaagde opzet, die op veel belangstelling kon rekenen.

Op 3 juli was er een zomeravondconcert bij de molen Jan van Cuijk.

Wijkvereniging ‘Padbroek Aktief’ had alles goed voor elkaar. Veel wijkgenoten kwamen kijken en luisteren naar de muziek en konden tegelijkertijd genieten van zelfgemaakte koek, waarvan de ingrediënten ter beschikking waren gesteld door de molenaar.

De bezoekers konden genieten van het optreden van de blokfluitleerlingen die onder de bezielende leiding van Marjo van der Locht tijdens 2 sessies zo'n zestal nummers ten gehore brachten. Bij een van de nummers werden ook andere attributen gebruikt.
Marjo legde de achtergrond van het nummer ‘Altijd is Kortjakje ziek’ uit en van dit nummer werden 2 versies gespeeld. Eerst de ‘gewone’ versie en na de uitleg ook een ‘spannende’ versie.

Op het grasveld naast de ingang van de molen was voldoende ruimte voor het orkest en de bezoekers. Een verrassende locatie.

Op zaterdag 7 juli vond de afsluiting van de serie zomeravondconcerten plaats op het Kerkplein.
Dit concert heeft inmiddels de naam ‘Kerkpleinconcert’ verworven.
Onder grote publieke belangstelling en perfecte weersomstandigheden werd het concert begonnen met ‘Te Deum’, een uniek samenspel tussen orkest en carillon. Ondanks de afstand (zonder technische hulpmiddelen) tussen Marcel Siebers op het carillon en het orkest kwam het nummer goed uit de verf. Dit nummer is vooral bekend geworden door de vroegere Eurovisie-uitzendingen.

Solopartijen werden gespeeld door de trompetsectie tijdens ‘Three jolly trumpets’, de tenorsax en altsaxen tijdens ‘Saxorella’ en Peter Hendriks op bastuba bij het nummer ‘Mein Bass’.

Alle nummers en met name de solopartijen mochten rekenen op uitbundig applaus van het publiek. Tijdens de pauze van het orkest speelde Marcel nog een aantal nummers op het carillon.
Gert-Jan Berkhout reikte diploma's uit aan de geslaagden Daan Veld, diploma C en Liz Jansen, diploma B.
Bo Kregting, die ook diploma B heeft behaald, was niet aanwezig.
De muzikale leiding van deze serie zomeravondconcerten was weer in de deskundige handen van Joost Hendriks.

Klik om de uitvoering van Te Deum, samen met het carillon, te openen.


Sing-a-long evenement

In een warm schouwcaf├ę vond op 26 mei de eerste uitvoering van het Sing-a-long evenement plaats.
Het orkest, aangevuld met de zangeressen Ingrid Heijl, Melissa Leurs en Stephanie van Werkhoven en het combo Twan Terwindt, bracht maar liefst 20 nummers ten gehore, waarvan 17 nummers met zang. Alle teksten van de liedjes stonden in een tekstboekje, zodat meezingen gemakkelijk was.
Door de druk op een knop werd een, speciaal voor dit evenement ontwikkeld Rad van Fortuin (Wheel for Tunes) in beweging gezet, waarna na enkele seconden het volgende te spelen nummer zichtbaar werd. Een leuke verrassing voor zowel het orkest als het publiek en zeker voor herhaling vatbaar.

De algehele muzikale leiding was in handen van dirigent Joost Hendriks.

Licht en geluid werd verzorgd door Henk Meinen en Hans Elbers. De presentatie was in handen van Theo van Rijn.
Klik om de fotogalerij te openen.


Voorspeelavond blokfluitklas

Dinsdagavond 10 april liet de blokfluitklas, onder grote belangstelling van ouders, broertjes, zusjes en opa's en oma's, horen en zien wat ze sinds 30 augustus vorig jaar hebben geleerd. Het publiek reageerde enthousiast.


Hierna was de beurt aan ons aspirantenorkest om te laten zien en horen wat het spelen in een harmonie inhoudt. Het optreden werd begeleid door gelegenheidsvertellers Erica en Gert-Jan. Daarna het grote moment om alvast te kunnen snuffelen aan de instrumenten die na afloop van de opleiding gekozen kunnen worden.


Niels assisteert Peter Hendriks bij aspirantenorkest

Sinds kort staat met regelmaat Niels Hendriks voor het aspirantenorkest. Hiermee is Niels de derde Hendriks in rij die het dirigentstokje ter hand neemt. Als Peter vanwege drukke werkzaamheden verstek moest laten gaan, dan kon tot voor kort ook de repetitie van de aspiranten niet doorgaan. Zonde, vond Niels en bood aan om Peter bij deze gelegenheden te vervangen.
Iedereen blij. Peter begeleidt Niels met het leren dirigeren en onze aspiranten krijgen elke week les.


Algemene ledenvergadering uitstekend bezocht


Er stonden weer behoorlijk wat agendapunten op de rol voor de Algemene Ledenvergadering van 7 februari.

Gerard van Hees neemt afscheid als penningmeester

Naast de gebruikelijke onderwerpen was er het aftreden van Gerard van Hees als penningmeester. Naast het penningmeesterschap heeft Gerard zich ingezet voor de organisatie rond de concerten en concoursen. Dit was voor het bestuur reden om hem het Lidmaatschap van Verdienste toe te kennen. Na 8 jaar geeft hij het stokje door aan Rini Jacobs. Gerard, hartelijk bedankt voor je inzet.

Rini Jacobs vierde vorig jaar zijn 40-jarig dienstverband bij een accountantskantoor, waar hij sinds 2002 de interne administratie verzorgt voor het bedrijf met 4 vestigingen en 130 medewerkers. Voor zijn grote inzet voor de Cuijkse gemeenschap ontving hij vorig jaar een koninklijke onderscheiding. Rini, succes in je nieuwe functie.


Leden van Verdienste bieden muziekwerken aan

Het is een goede traditie dat de Leden van Verdienste jaarlijks op de Algemene Ledenvergadering een muziekstuk aanbieden.
Dit jaar zijn het er zelfs twéé. De nummers ‘Don't cry for me Argentina’ en ‘Alles is liefde’ zijn door Louis van de Waarsenburg bewerkt voor harmonieorkest.
Deze werken zullen te horen zijn tijdens het ‘Sing-a-long’ evenement op 26 mei in het Schouwcafé van de schouwburg.

Inmiddels ook traditie is het omlijstende verhaal, geschreven door Louk Hombergen. Geniaal!
Wij bedanken de Leden van Verdienste, in het bijzonder de aanwezige leden, Louk Hombergen, Arnold Jacobs, Marinus Schraven en het kersverse lid, Gerard van Hees van harte voor deze welkome aanvulling van het repertoire.


Loftrompet 2011 voor Marianne Bosch

De Loftrompet werd toegekend aan Marianne Bosch.

Juryrapport:

De jury van de Loftrompet heeft besloten de Loftrompet 2011 wegens:

haar bijna 100% aanwezigheid bij repetities en optredens,
haar nimmer aflatende werkzaamheden in de bibliotheekcommissie
en haar bijzonder grote betrokkenheid bij de harmonie in het algemeen,

toe te kennen aan: Marianne Bosch
Marianne, namens alle leden, welverdiend en van harte proficiat.


Jubilarissen

De jubilarissen dit jaar zijn: Janneke Hendriks, Chantal Hendriks, Wim Hendriks, Thijs Jacobs en Pieter Kuenen. Zij zijn allen 12,5 jaar lid.


Nieuwjaarsconcert goed ontvangen

Op zondag 8 januari gaf de harmonie een Nieuwjaarsconcert.
Voor de pauze werd hoofdzakelijk muziek gebracht in Weense sfeer, zoals Andre Rieu In Concert en Wiener Melange en natuurlijk ook de Tritsch-Tratsch-Polka.
Hierna maakten we een uitstapje naar het heelal met Jupiter Hymne. Op de achtergrond werden prachtige beelden getoond.

Na de pauze belandden we in de jaren 30 van de vorige eeuw met Puttin' on the Ritz, kregen we koude rillingen van Antarctica, zagen we kamelen voorbij trekken en konden we genieten van watervallen in de Schotse hooglanden.
We eindigden in Italië met het indrukwekkende Nessun Dorma (Niemand mag slapen), het lijflied van Pavarotti.


Als toegift werd de alom bekende Radetzky Mars gespeeld, waarbij het publiek op de juiste momenten werd gestimuleerd om in het ritme mee te klappen.
De presentatie was in handen van Paul Metsemaekers.

Na Nessun Dorma (en de Radetzky Mars) was het publiek inderdaad nog klaarwakker en had geen zin om al naar bed te gaan. De meeste bezoekers wachtten in de foyer tot de muzikanten klaar waren met opruimen om hen te complimenteren met het optreden.