Gaudete anno nu

Harmonie Gaudete in Domino bestaat sinds 1900, inmiddels een kleine 120 jaar dus. De harmonie heeft ca. 75 leden, verdeeld over het harmonieorkest, opleidingsorkest, (blokfluit)leerlingen, vaandelwacht en bestuursleden.
Naast het musiceren zijn veel leden betrokken bij activiteiten ten behoeve van de vereniging. Zo zijn leden betrokken bij de opleiding van leerlingen en aspiranten en is er een behoorlijk aantal commissies op allerlei gebied..

Een muziekvereniging, dus ook Gaudete, is voortdurend bezig met het aanpassen aan de huidige tijd, zonder daarbij de traditie uit het oog te verliezen. Regelmatig wordt tegen het licht gehouden hoe onze vereniging kan blijven bestaan in een sterk veranderende omgeving.
Bijna jaarlijks worden themaconcerten gegeven in samenwerking met andere artiesten.

De afgelopen jaren o.a. met Gé Reinders,  Karin Bloemen, flamencogitarist Eric Vaarzon Morel en locale collega's als popkoor Noisy Voices, de Ghesellen van Sint Maerten, Zanggroep Creation en de Bull Town Big Band.

Waar muzikanten en publiek nog steeds met een zeer goed gevoel op terugkijken is ook de fantastische uitvoering van de rockopera Jesus Christ Superstar. Weliswaar al even geleden, op Goede Vrijdag 2011 voor een ruim van tevoren uitverkochte zaal in de Cuijkse schouwburg.
De nauwe samenwerking met koor, combo en solisten leverde een minutenlange staande ovatie op.

Of ook weer apart: tijdens de uitreiking van de Cultuurprijs 2010 werd, samen met Marcel Siebers op het carillon, het nummer Air van Ted Huggens  uitgevoerd.

In september 2015 werd in Cuijk de compleet vernieuwde schouwburg officieel geopend. Uiteraard speelde Gaudete, al meer dan 100 jaar traditioneel aan de schouwburg verbonden, hierbij een rol.

Eerder al mocht Gaudete in 2013 het officieel laatste concert geven in de 'oude' schouwburg, samen met Karin Bloemen. En in juni 2015 het allereerste try-outconcert in de theaterzaal, samen met flamencogitarist Eric Vaarzon Morel.

In 2016 waren we weer in de schouwburg, dit keer in combinatie met de Bull Town Big Band.

En het meest recent: ons Maestroconcert, samen met drie bekende Cuijkenaren die voor het eerst het dirigeerstokje hanteerden.

En door het jaar heen zijn er altijd weer de traditionele optredens. Zomerconcerten op het kerkplein, het opluisteren van de Martinusmis en de dodenherdenkingen in Katwijk en Cuijk.

Leden, bestuur en dirigenten van Gaudete hebben de smaak helemaal te pakken en willen graag op de ingeslagen weg doorgaan. En altijd zoeken wij daarvoor uitbreiding van het aantal muzikanten om onze muzikale doelen te kunnen realiseren.