Blokfluitlessen

Eind augustus 2011 is Marjo van der Locht gestart met 2 groepen blokfluitleerlingen. Om kinderen in aanraking te brengen met het (samen) maken van muziek is de blokfluit een uitstekend instrument.

Marjo geeft al 36 jaar muziekles en heeft al meer dan 1.700 kinderen les gegeven- en is nog steeds erg gemotiveerd om blokfluitles te geven. Zij is als jong meisje ook begonnen bij Gaudete en heeft na studie een praktijk opgestart voor blokfluit en muzikale vorming.

Sinds sept. 2018 werkt ze met de door haar zelf ontwikkelde- en geschreven blokfluit methode van 'Bas en Viola' welke uitgeven wordt bij muziekuitgeverij Himalya Music. Alle liedjes zijn gratis te downloaden via de site van Bas & Viola, zodat de leerlingen thuis ook met begeleiding mee kunnen spelen .
Deze methode is helemaal geschreven vanuit de wereld van het kind en bestaat uit leuke liedjes en oefenen vergezeld door leuke tekeningen. Na een half jaar maken de leerlingen ook kennis met andere instrument die voorkomen bij de harmonie. Tijdens de lessen worden ook ritme instrumenten gebruikt.

Enkele keren per jaar wordt ook opgetreden met de harmonie tijdens concerten, zodat de kinderen kunnen laten horen wat ze allemaal geleerd hebben.
Dit gaat altijd met leuke aankleding of grappige effecten gepaard.

Na de basisopleiding van twee jaar kan de leerling-muzikant kiezen voor een vervolgopleiding voor het leren bespelen van een instrument naar keuze.
De blokfluitlessen worden gegeven aan kinderen vanaf groep 4 op dinsdag na school in Wijkcentrum De Nielt en ontmoetingscentrum Den Oeiep. Voor meer info: Muziekonderwijs Marjo