Onze dirigentenDirigent harmonieorkest: Hans de Wilde


Sinds januari 2019 is Hans de Wilde onze nieuwe dirigent bij de harmonie. Zijn muzikale loopbaan begon op 8-jarige leeftijd bij muziekvereniging Prins Bernhard uit Emst. Allereerst als slagwerker, maar al snel maakte hij de overstap naar de eufonium, welke later werd ingeruild voor de bastuba. In 2004 begon Hans met zijn hoofvakstudie bastuba aan het ArtEZ conservatorium te Zwolle bij Bernard Beniers, waar hij in 2008 afstudeerde.

Zijn eerste ervaring met het dirigeer vak kwam bij het Vaassen Fanfare Corps. Daar kreeg hij alle ruimte om te werken aan- en met het B-orkest waar hij met ontzettend veel plezier en trots op terugkijkt. Dit smaakte voor Hans naar méér en daarom besloot hij (privé)directielessen te nemen bij o.a. Alex Schillings, Danny Oosterman en uiteindelijk bij Pieter Jansen aan het conservatorium in Maastricht.
Inmiddels is Hans dirigent bij drie verenigingen; naast Harmonie Gaudete in Domino, brassband St. Hubertus Herpen en de fanfare van Christelijke muziekvereniging Excelsior Oostendorp.

Naast dirigeerervaring heeft Hans ook uitgebreide ervaring als actief musicus. Sinds augustus 2007 is hij aangesteld als bastubaist bij de ‘Marinierskapel der Koninklijke marine’ en ook het koperkwintet dat hieruit deel van maakt. De marinierskapel is het veelzijdige, muzikale visitekaartje van de Koninklijke Marine. Dit harmonieorkest wordt gevormd door 52 beroepsmusici die zowel in orkestverband als in ensemblevorm optredens verzorgt in binnen- en buitenland. Sinds eind 2012 is hij groepsaanvoerder van de bastuba’s.

Daarnaast wordt hij gevraagd bij verschillende professionele orkesten te remplaceren, waaronder het Radio Filharmonisch Orkest. In de periode van 2004 tot 2014 maakte Hans deel uit van de vaste bezetting van de succesvolle Brassband Schoonhoven als bes-bassist.Dirigent opleidingsorkest: Michel van de Berg

Michel van den Berg is geboren en getogen in Dreumel in het land van Maas en Waal.
Hij begon op negenjarige leeftijd op de cornet bij muziekvereniging Sint Barbara in zijn dorp.
In 1981 moest hij in militaire dienst en kwam terecht bij het Artillerie Trompetterkorps, een fanfareorkest met als standplaats Harderwijk.
Een geweldige tijd met 150 optredens per jaar met de nodige buitenlandse concertreizen.
Na zijn diensttijd vroeg een lichtingsgenoot uit Boxmeer of hij een keer mee wilde doen op de trompet met dweilorkest de Joekels. Binnen enkele jaren verhuisde Michel, samen met zijn vrouw, die ook muzikant is, naar Boxmeer. Ondertussen deed hij ook big band-ervaring op bij The Blue Notes.
Momenteel is Michel lid van de Boxmeersche Harmonie, dweilorkest de Joekels, waar hij ook de muzikale leiding van heeft en van de Berger Musikanten uit Bergen. Hij heeft de muzikale leiding bij the Mix Four Music, een gelegenheidsensemble in Dickensstijl dat muziek maakt rond de Kerstdagen en daarnaast ook nog het koperkwintet en koperensemble van de Boxmeersche Harmonie.


Opleiding blokfluiters: Marjo van der LochtMarjo geeft al 30 jaar muziekles en sinds 2011 ook voor onze harmonie. Ze is haar muzikale carrière bij Gaudete begonnen.
Marjo werkt met de lesmethode van Tom Stone, waarbij ze met de uitgever heeft samengewerkt om deze lesmethode te optimaliseren. Het thema van de lessen is: 'Blokfluit, dát is leuk!'.
De leuke liedjes, de grappige uitleg, de spannende muzikale avonturen en de vrolijke tekeningen zorgen ervoor dat de kinderen spelenderwijs noten leren lezen.

Er wordt naast de blokfluit gewerkt met allerhande ritme-instrumenten om de kinderen een optimaal muziekgevoel aan te leren.