Onze dirigentenDirigent harmonieorkest: Joost van Wichen


Joost van Wichen geboren op 28 augustus 1988 te Alphen (Gld) begon al vroeg zijn muzikale carrière.
Hij leerde, met 8 jaar jong, zijn eerste noten spelen op trompet bij Fanfare St. Lambertus.
Op de middelbare school droomde hij al van een carrière in de muziek en zo gebeurde het dat hij, na het behalen van zijn diploma, toelating deed voor de opleiding klassiek trompet op het Fontys conservatorium te Tilburg.
Hij werd aangenomen voor klassiek trompet maar na een jaar bleek dit toch niet te zijn wat Joost voor ogen had en heeft daarom de overstap gemaakt naar de opleiding HaFa- Directie bij Hardy Mertens.
In het voorjaar van 2014 heeft hij deze studie met succes afgerond.

Met zijn klassieke achtergrond en brede muzikale interesse wilde Joost ook meer weten van andere muziekstijlen, zoals pop, jazz, latin e.d. Daarom heeft hij steunvak Trompet geïmproviseerde muziek gevolgd bij Toon de Gouw en heeft hij gedurende de zijn studie bij de Fontys Bigband gespeeld.
Joost heeft diverse masterclasses & lessen gevolgd bij onder andere: Ivan Meylemans, Jan Cober, Chris Derikx, Jos van de Braak, Raymond Vievermans, Martijn de Laat, Chuck Findley.Dirigent opleidingsorkest: Michel van de Berg

Michel van den Berg is geboren en getogen in Dreumel in het land van Maas en Waal.
Hij begon op negenjarige leeftijd op de cornet bij muziekvereniging Sint Barbara in zijn dorp.
In 1981 moest hij in militaire dienst en kwam terecht bij het Artillerie Trompetterkorps, een fanfareorkest met als standplaats Harderwijk.
Een geweldige tijd met 150 optredens per jaar met de nodige buitenlandse concertreizen.
Na zijn diensttijd vroeg een lichtingsgenoot uit Boxmeer of hij een keer mee wilde doen op de trompet met dweilorkest de Joekels. Binnen enkele jaren verhuisde Michel, samen met zijn vrouw, die ook muzikant is, naar Boxmeer. Ondertussen deed hij ook big band-ervaring op bij The Blue Notes.
Momenteel is Michel lid van de Boxmeersche Harmonie, dweilorkest de Joekels, waar hij ook de muzikale leiding van heeft en van de Berger Musikanten uit Bergen. Hij heeft de muzikale leiding bij the Mix Four Music, een gelegenheidsensemble in Dickensstijl dat muziek maakt rond de Kerstdagen en daarnaast ook nog het koperkwintet en koperensemble van de Boxmeersche Harmonie.


Opleiding blokfluiters.

De aanmeldingen voor een blokfluitopleiding wisselen heel erg van jaar tot jaar, maar er is wel een dalende trend waar te nemen in het laatste decennium.
Door diverse oorzaken is het dit jaar helaas niet gelukt om een blokfluitklasje samen te stellen.