Opleidingsorkest

Het opleidingsorkest is het 2e orkest van onze vereniging. Het orkest is bedoeld voor leerlingen (kinderen vanaf 9 jaar) die nog weinig orkestervaring hebben.
De vereniging vindt het belangrijk om de muzikale opvoeding te stimuleren.
Als je lid wordt, mag je zelf een instrument uitkiezen.
Dit instrument stelt de vereniging gratis ter beschikking.
Na een jaar les kan de leerling bij het opleidingsorkest mee repeteren.

Doorgaans heeft het orkest zo'n 15 leerlingen waarvan de meesten na 2 tot 3 jaar mee kunnen gaan spelen in het grote harmonieorkest.
Al spelenderwijs wordt de orkestervaring van de leden vergroot en worden de leerlingen klaargestoomd voor deelname aan het harmonieorkest.

Per september 2016 heeft Niels Hendriks na enkele jaren dirigent te zijn geweest van het opleidingsorkest, het stokje officieel overgedragen aan Michel van den Berg.

Het opleidingsorkest repeteert iedere dinsdagavond van 19.00 uur tot 19.45 uur in het muzieklokaal van de schouwburg.

Bent u geïnteresseerd geraakt in ons orkest? Kom dan gerust eens kijken en luisteren of neem contact op met een van onze (bestuurs)leden.

Mailadres dirigent Michel van den Berg, klik op de link.